Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi hakkında Halkın Kurtuluşu Partisi suç duyurusunda bulundu. Projenin pedagojik eğitimi olmayan müftülük görevlilerine okullara sokmak yönüyle kanunen uygun olmadığı iddiasında olan parti projeyi yargıya taşıdı.

İzmir Valiliği, haklarında savcılık tarafından soruşturma izni istenen İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mücahit Yentür ve İzmir İl Müftüsü Salih Sezek hakkında soruşturma izni vermedi. Valilik ‘’okullarda din görevlilerinin görevlendirdiğine dair bir bilgiye ulaşılamadığı için görev suçunun hiçbir unsurunun oluşmadığı kaydedildi.’’ Dedi.

Atatürk ilkelerine aykırı

ÇEDES Projesi’ni yargıya taşıyan Halkın Kurtuluşu Partisi, projenin Atatürk ilkelerine, devrimlerine, laikliğe, bilimsel ve çağdaş eğitim esaslarına aykırı olduğunu ifade etti. Parti Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çolak “Hukuka uygun bir değerlendirmeyle soruşturma açılmasına izin verilmesi gerekiyordu. Sadece görevi kötüye kullanma suçu yönünden değerlendirme yapılmış. Oysa biz ‘inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme’, ‘anayasayı ihlal’, ‘nefret ve ayrımcılık suçu’ kapsamında da dilekçe hazırlamıştık. Bu yönüyle karar, hukuka uygun olmadığı gibi dilekçemizin içeriğini karşılar nitelikte değil. Yasalara uygun incelemeler yapılmıyor. Bu hukuksuz bir karardır.” İfadelerini kullandı.

Editör: Deniz Beyatlı