Birçok Özel Eğitim Kurumları alan dışı olarak Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmen adıyla müdür yardımlarını ya da başka branşlardan öğretmen çalıştırabiliyor. Bu yüzden bu konuda uygulanacak adımlarla kaçak istihdamın önüne geçilmek isteniyor.

Cimer, İl Milli Eğitim Müdürlükleri’ne Şikayette Bulunabilirsiniz

Öğretmenlere ve öğretmen adaylarına seslenen Başkan Mesut Yıldırım kaçak istihdam olan okulları Cimer, İl Valilikleri veya İl Milli Eğitim Müdürlüklerine şahsi olarak bildirimde bulunmaları gerektiğini söyledi. İşte X platformundan yapılan açıklama şöyle;

Değerli Psikolojik Danışman meslektaşlarım, Özel Eğitim Kurumları Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman kadrolarında alan dışı ve kaçak istihdamları derneğimiz ihbar hattı üzerinden bize, il/ilçe teşkilatlarımıza bildirebilir ya da devam twetinde yer alan linkteki dilekçeyi uyarlayarak CİMER, il valilikleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerine şahsi olarakta bildirimde bulunabilirsiniz. Türk PDR Derneği olarak yıllardır olduğu gibi il temsilciliklerimiz aracılığıyla özel eğitim/öğretim kurumlarında kadrolarımıza sahip çıkmak için kurumlara yazılarımızı gönderiyor ve aktif işbirliği içinde olmaya çalışıyoruz. Son bir aydır bu dilekçeler yine il teşkilatlarımız aracılığıyla bölgelerindeki özel eğitim/öğretim kurumlarına gönderilmekte ve takibi yapılmaktadır. Bu konuda sizlerin de duyarlılıkla alanımıza/kadrolarımıza sahip çıkacağınızı biliyoruz.

Editör: Birkan Erel