Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışma gösteren öğretmenlerin gönüllü projelere katkı sağlaması ek ücret ya da ek hizmet puanı olarak yansıyacak mı? Eğitim gücü sendikasının konuyla ilgili yaptığı işte o açıklama…

Son dönemlerde sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer alan zorunlu proje hizmetine yönelik sendikalardan tepkiler yükselmeye devam ediyor. Öğretmenlerin ders işleyişine etkileyen ve herhangi bir ek katkı sağlamayan zorunlu proje uygulamalarının yeniden düzenlenmesi talep edildi.

Öğretmenlere Ek Ücret veya Ek Hizmet Puanı Verilmeli!

Bu kez konuyla ilgili proje baskısı olduğunu savunan Eğitim Gücü Sendikası kritik açıklamalarda bulundu. Öğretmenlerin çalışmalarının karşılığında herhangi bir ücret almadıkları üstelik ek hizmet puanı gibi teşvik edici yaptırımlarda bulunulmadığını da dile getirildi.

Eğitim Gücü Sendikası Denizli Şube Başkan Yardımcısı Esma Erçelik Kaplan gönüllülük ilkesine dayalı proje üreten öğretmenlerin mağduriyetini dile getirdi ve oluşan bu mağduriyet ortamında öğretmenin elde edemediği faydayı şu ifadeleri kullanarak dillendirdi:

“Asıl İşi Yapan Yaptığıyla Kalıyor!”

“Öğretmenlerimiz bu çalışmaları karşılığında ek ücret almadıkları gibi ek hizmet puanı da alamıyor. Ancak biliniyor ki projenin yapıldığı okul müdürü, müdür yardımcıları, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri bile ek puan veya artı alıyor. Ancak asıl işi yapan yaptığıyla kalıyor.”