Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) proje okulları atamasına Temmuz ayında dur diyerek keyfi atamaların önüne geçmişti. Sendikaların da bu konuda yoğun baskısı olması sebebiyle, MEB böyle bir karar aldı. Atamalarda hiçbir kriterin olmaması, kayırmacılığın önünü açarken alınan karar bazı öğretmenleri de mağdur etti. Hakkıyla görevini yerine getiren atama bekleyen öğretmenler büyük soru işaretleri ile karşılaşırken şimdi proje okullarına atamanın önümüzde aylarda eski sistem ile mi yoksa yönetmelik değişikliğine gidilerek mi yapılacağı merak konusu oldu.

Proje Okullarına Atama Nasıl Yapılacak?

Proje okulları atama sürecinde 4 yılı dolduğu için ayrılabilecek öğretmenler kadro tercihlerini yaptı ancak tercihler boşa düşmüştü. MEB proje okullarına atamayı Bakan Yusuf Tekin kararıyla rafa kaldırırken şimdi gözler alınacak karara çevrildi.

Edindiğimiz bilgilere yeniden keyfi atamaların önüne geçmemek adına yönetmelik değişikliği yapılacak. Yeni yönetmelik ile bazı kriter ve şartların getirilmesi bekleniyor. Öğretmenlerin 2024 yılındaki proje okullarına atama süreci yüksek ihtimalle yapılacak yönetmelik değişikliği ile gerçekeleşecek.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz proje okullarına atama nasıl yapılmalı?

Editör: Tugay AKSOY