Eğitim Gücü Sendikasını öğretmenler için bulunduğu talebe cevap gecikmedi. Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptı. İstenilenler alınamadı. İşte detaylar…

Artırımlı Ek Ders Ödemesi Olmayacak

 Eğitim Gücü Sendikası yüksek lisans ve doktora bitirmiş öğretmen idareci, Psikolojik Danışma/Rehber Öğretmenleri ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri için artırımlı ek ders ödemesine dair Milli Eğitim Bakanlığı’na talepte bulundu.

Bakanlık talebi inceledi ve artırımlı ek ders ödemeyeceklerini cevap olarak verdi. Buna gerekçe olarak 6.Dönem Toplu Sözleşmenin  “Eğitim Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme” bölümünün 8. Maddesini gerekçe gösterdi.

Ayrıca Toplu Sözleşme Görüşmelerinde verilen kararlar 2 yıl geçerlidir. Bu yüzden yeni bir Toplu Sözleşme Sürecine kadar bu kararın uygulanacağını anlaşılıyor. Önümüzdeki Toplu Sözleşme Görüşmelerinde konunun tekrar değerlendirileceği kulis bilgisi olarak bize gelen haberlerden biri.

Bakanlık Açıklamasının Tamamı Şöyle;

Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görev yapan ve fiilen ders okula görevi bulunmayan yönetici ve öğretmenlerden yüksek lisans ve doktora yapanların ek ders ücretlerinin öğrenimine bağlı olarak artırımlı ödenmesi hususunda gerekli düzenlemenin yapılmalı talebinizi içeren ilgi yazı incelenmiştir.

Bilindiği üzere 25.08.2021 tarihli ve 31579 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2023 ve 2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşmenin “Eğitim Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme” bölümünün 8’inci maddesinde; “(1) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan yüksek lisans ve doktora yapmış olanlara fiilen girdikleri ders için ödenecek ek ders ücreti sırasıyla %7 %20 ödenir. “

Editör: Birkan Erel