2024 yılı YKS geç başvuru işlem ekranı açıldı. Herhangi bir mazeretten dolayı sınav başvuru tarihini kaçıran adaylar için yeni bir umut oluştu.

Üniversiteli olma yolunda hayalini gerçekleştirmek isteyen milyonlarca aday 8 ve 9 Haziran tarihlerinde yapılacak YKS sınavı için başvuru sürecini tamamladı. ÖSYM tarafından paylaşılan verilere göre 3 milyon üzerinde aday sınava başvurdu.

Süreçte sınava başvuru tarihlerini kaçıran adaylarda oldu. ÖSYM bugün itibarıyla geç başvuru ekranını açık hale getirdi. YKS sınavına girmekte ilk basamak olarak görülen başvuru ekranı 7 Mart tarihine kadar açık kalacak. Başvuru işlemleri online platform üzerinden ÖSYM'nin internet sayfasına girerek yapılabilecek.

YKS Geç Başvuru İşlemi için Son Gün!

7 Mart 2024 Perşembe günü saat 23.59'a kadar devam edecek geç başvuru işlemlerini tamamlayabilmek için ödeme yapmak gerekiyor. 3 farklı oturum için yapılacak ödemeler herhangi bir bankaya gitmeye gerek kalmadan ÖSYM'nin kabul ettiği kamu bankaları üzerinden geçerli olacak. Banka kartı ile sınav başvurusu ödeme işlemi online ortam üzerinden tamamlanacak. Ödeme yapıldıktan sonra adayların online makbuz indir tuşunu kullanarak belgeyi muhafaza etmesi öneriliyor.