İSBO 2023 (İstanbul Bilim Olimpiyatları) başvuruları için bireysel başvurular 17 Kasım itibariyle başladı. Ortaokullarda katılan öğrenciler matematik ve bilgisayar, liseler ise; matematik, fizik, kimya, biyoloji, bilgisayar derslerinden olimpiyatlara katılabilecek.

Başvuru tarihleri

İSBO 2023’e bireysel başvuru ve kurumsal başvurular olmak üzere iki farklı başvuru tarihi açıklanmış durumda. 17 Kasım – 20 Kasım tarihleri arasında öğrenciler bireysel başvurularda bulunabilecek. Ardından kurumsal düzeyde başvurular 20-24 Kasım arasındaki tarihlerde yapılacak. Öğrenciler önce kendi okullarındaki ön elemenden geçecek. Sonrasında uygulama merkezlerinde İstanbul çapındaki öğrencilerle yarışacak.

İSBO 2023’e katılım şartları

Yarışmaya İstanbul genelinde resmi ve özel ortaokul/imam hatip ortaokulların 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri katılabilir.

Yarışmaya İstanbul genelinde Özel Öğretim Kurumları, Ortaöğretim, Din Öğretimi ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı liselerin hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıf seviyelerinden olan öğrenciler katılabilir.

Yarışmaya katılım ücretsizdir, gönüllülük esastır.

Her öğrenci İstanbul Bilim Olimpiyatları’na yalnızca bir branştan katılabilir.

Editör: Deniz Beyatlı