SODİMER Başkanı Levent Eraslan, eğitime dair görüşlerini katıldığı programlar ve yayınlarla ifade etmeye devam ediyor. MEB müfredat çalışmalarını koordine eden Eraslan son olarak okullarda şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulmasını militarize bulanlara sert yanıt verdi.

Levent Eraslan’ın ifadeleri:

Bazı aklı evvellerde böylesi durumları çok militarize bulduklarını söylüyorlar. Buradan onlara şunları söylemek lazım. Amerika ve İsrail’e baksınlar. Onlar her dönem en ufak şeyde okullarda duvarlarda tahtalarda törenler bunları yapıyorlar. Yani 1 dakikalık saygı duruşunun da rahatsız ettiği kesimi ne yazık i sosyal medyada görüyoruz.

Bu yüzden çok önemli gördüğümüz bu saygı duruşuna bizler de katılacağız. Şehitlerimizi anacağız. Öğrencilerimize anlatacağız. Mekanik, kuru, bir işi yapmak için değil, bu aslanlarımızın bu şehitlerimizin vatan için millet için, bizim için…

Bakın ben yıllar önce Tunceli’de Ayıboğazı’nda bir çalışmaya katılmıştım. O gece ben uyuyamadım utancımdan. Çünkü -42 dereceyi gördüm ben orda Lale Hanım. Gören ve hisseden biri olarak söylüyorum ben, -42 derecede o askerlerimizin nasıl terörle mücadele ettiğimizi gördüm. O yüzden böylesi farkındalıkların arttırılması, programlara yansıtılması çok önemli. Bakanlık da yeni program çalışması yapıyor. Bunlara da çok önem verdiklerini biliyorum. Bu yüzden Sayın Bakan’ın bu çalışmasını da destekliyorum. İnşallah kahraman ordumuz da gerekli olan bütün işlemleri yapar ve o hainlere göz açtırmaz.

Editör: Deniz Beyatlı