Kasım ayının gelmesiyle birlikte, okullardaki ortak sınavlara dair beklentiler arttı. Bu sınavlar, öğrencilerin eğitim aldığı ders kitapları ve kazanımları göz önünde bulundurularak hazırlanacak. Ortak sınav notları, öğrencilerin dönem sonu başarı notlarını doğrudan etkileyecek. Sınavlar, öğrencilerin kendi sınıflarında kendi öğretmenleri tarafından uygulanacak. Örneğin, 6. sınıf öğrencilerinin Türkçe ve matematik sınavları, ülke genelinde lise 9. sınıf öğrencilerinin Türk dili ve edebiyatı ile matematik sınavlarıyla aynı anda gerçekleştirilecek. Ortaokul ve liselerdeki ortak sınavlar üç aşamada düzenlenecek.

1. dönemdeki 1. sınavlar, 30 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında yapılacak. 2. sınav tarihleri ise değişmeyecek. Öğrenciler, 1. dönemin ikinci sınavlarına 25 Aralık - 5 Ocak tarihleri arasında girecekler. Bu kararın, Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarının okullarda daha etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla alındığı belirtilmiştir.

Örnek Sorular Yayınlandı!

Milli Eğitim Bakanlığı, resmi ve özel ortaokul ile liselerde yapılacak yazılı sınavlar için örnek soru kitapçıkları ve açıklamaları yayınladı. Bu örnek sorular, eğitim kurumu sınıf/alan zümreleri tarafından hazırlanan konu soru dağılım tablolarına uygun olarak hazırlanacak ve öğretmenler tarafından uygulanacak sınav sorularını oluşturacaklar.

Editör: Tugay AKSOY