Covid-19 salgını tüm dünyayı perişan etti. Tam bitti denilirken ortaya yeni varyantlar çıkıyor. Yeni mutasyona uğramış virüs bu kez Eris adı ile anılıyor. Eris varyantının yayılmaya başlamasıyla akıllara istemsiz okullar tatil olacak mı? Eris varyantı daha çok yayılırsa okullar kapanır mı sorularının sorulmasına sebebiyet veriyor. Eris varyantı ile ilgili soruların cevabı…

Eris Varyantı Sebebiyle okullar Kapanacak mı?

Covid-19 pandemisi sebebiyle ne üniversiteler ne de ilk ve ortaokullar doğru düzgün eğitim-öğretim verebildi. Salgının üzerinden yaklaşık 2 yıl geçti ancak bela peşimizi bırakmıyor. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikas (Eğitim – Sen) tarafından yapılan araştırma raporuna göre, bir hafta önce Türkiye genelinde toplam 32 il, 127 ilçe ve 24 köyde Covid-19 salgını sebebiyle eğitime ara verildiği belirtildi. Toplamda 580 öğretmen, 2 bin 493 öğrenci ve 24 personel pozitif ya da temaslı olarak belirlendi. Bu sebeple eris varyantının okullarda virüsü yayılmasına karşı yüksek risk taşıdığı belirlenmiştir.

Covid-19 Eris Varyantı Nedir?

Eris varyantı, Covid-19’un daha önce mutasyon geçirdiği Omicron varyantının bir alt türü olarak kabul ediliyor. Varyant ilk kez 2023 Şubat ayında Güney Afrika’da ortaya çıktı. Dünya geneline yayılan Eris varyantı endişeleri her geçen gün yükseltiyor.

Okullar Kapanacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz hafta katılmış olduğu CNN TÜRK canlı yayınında bu konuyla ilgili gelen soruyu cevapladı. Bakan Yusuf Tekin ise böyle bir şeye gerek duyulmayacağını düşündüğünü açıkladı.

Şimdi ise virüsün etkisi ve yaygınlığı takip ediliyor.

Editör: Tugay AKSOY