Her yıl olduğu gibi bu yıl da okulların haftada 4 güne düşeceği tatillerin 3 güne çıkacağı haberleri kamuoyunu meşgul etmeye başladı. Bu iddialar 2023 yılında öyle kuvvetli hale geldi Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıklama yapmak zorunda kaldı.

Öğretmen Haber sitemizden, daha önce defalarca bu iddiaların asılsız olduğuna yönelik paylaşımda bulunduk ancak, bu haber gündeme düştüğünde yüzbinlerce vatandaşımızda kafa karışıklığı yaratması sebebiyle güncelleme ihtiyacı duyduk.

İddiaların kaynağında Finlandiya yatıyor. Bir süredir haftada 4 gün okul 3 gün tatil denemesi yapan Finlandiya, almış olduğu verim sonrası projeyi sürdürmeye karar verdi. Hal böyle olunca Türkiye’de de yine okullar 4 güne inecek mi haberleri yapılmaya başlandı.

Geçtiğimiz aylarda Bakan Yusuf Tekin’e bu soru sorulmuş, Bakan Tekin şu yanıtı vermişti;
Benim hiç böyle şeyim yok. Duymadım. Sonra bir baktım sosyal medyaya bir gazete haber yapmış; Milli Eğitim Bakanı açıkladı. Nerede açıkladım, yok. Ne dedim, yok. Yok öyle bir şey. Kesinlikle asılsız bir iddia. Böyle bir şey yok. Hatta o gün deprem bölgesinde bir yerdeydik. Bir çocuk ağlayarak geldi; 'Okullarımızı 4 güne düşürmüşsünüz.' Bunlar tamamen şehir efsanesi.” ifadelerine yer vermişti.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakan Tekin’in bu konuda herhangi bir çalışması olmadığını söyleyebiliriz.

Editör: Tugay AKSOY