Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü 2014 yılında bitirerek mezun olan 31 yaşındaki Elif Ağaç, atanana kadar İŞKUR Toplum Yararına Programları kapsamında okullarda temizlik görevlisi olarak çalıştı.

Atanan kadar temizlik görevlisi olarak çalışan ve aile ekonomisine katkıda bulunan Ağaç, bu yıl Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne atandı.

Ağaç, "Bu süre zarfında öğretmen arkadaşları görünce özeniyordum, kendim de onlar gibi derse girip çıkmak istiyordum" dedi.

Temizlik personeli olarak çalıştığı için hiçbir zaman gocunmadığını belirten Ağaç, "Okulda olmak bana mutluluk veriyor. Temizlik personeli olarak okulda bulunduğum için de mutlu olurdum. Yaz tatilleri olurdu o zaman okuldan gitmek istemezdim, okul devam etsin isterdim. Okulda temizlik personeli olarak çalışırken hiç gocunmadım şimdi öğretmenlik yapıyorum. Öğretmen olsak bile kendimizi geliştirmeliyiz. Okumanın kendini geliştirmenin yaşı yok. Her öğretmen aslına öğrencidir her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz." ifadelerine yer verdi.

Editör: Tugay AKSOY