Ankara'da bulunan Pursaklar Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, 9. sınıf öğrencisi olan 14 yaşındaki Ö.M.K., İngilizce öğretmeni M.A.B. tarafından ıslık çaldığı iddiasıyla hakaret ve şiddete uğradı. Ö.M.K., 18 Ekim Çarşamba günü yaşadığı olayı polise bildirerek darp raporu aldı. Olaya ilişkin iddialar, öğrencinin, öğretmeninin kendisine hakaret ettiği ve fiziksel şiddet uyguladığı şeklindeydi. Ö.M.K., polis ve Çocuk Şube Müdürlüğüne giderek ailesiyle birlikte şikayette bulundu.

Kendi ifadesinde, "Hocam benim boğazımdan tutarak duvara yasladı ve enseme ve yüzüme birkaç kez yumruk attı" dedi. Darp raporunda ise şu tespitler yer aldı: "Şahsın boyun orta hattının sağında, sağ kulak aurikulada yaygın çok sayıda hipermeik alanlar mevcut. Sağ kaş bitiminden saç başlangıcına kadar uzanan bölgede abrazyon mevcut. Alın orta hattında çok sayıda abrazyon mevcut. Sol kulak önünde 2x3 cm’lik abrazyon mevcut. Sağ omuz önünde 2x2 cm’lik abrazyon mevcut. Geçici tıbbi müdahale ile giderilebilir."

Bazı Sıkıntılarımız Var Ama Çok Abartılıyor

Öğretmen M.A.B. ise şiddet iddialarına yanıt verirken, "Bu konuyla ilgili bir yorumumuz yok, bu birilerinin söylemesi. Öğrenci ile bir münasebetimiz, yani sıkıntımız var ama öyle çok da anlatıldığı kadar, abartıldığı kadar bir durum yok. Bazı sıkıntılarımız var ama maalesef" şeklinde konuştu.

Editör: Tugay AKSOY