Milli Eğitim Bakanı’nın müdürlere yönelik açıklamaları yanlış anlaşılmalara çok müsait. Bunlardan biri de müdürlere mülakat gelerek müdür yardımcılarını kendilerinin belirlemesi oldu. İşte yönetici atama değişikliklerine dair ayrıntılar

Müdürlerin Atamaları Nasıl Olacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin okul müdürleri için bazı açıklamalarda bulundu. Bunlardan biri de il dışı tayin hakkı verileceği idi. Milli Eğitim Bakanlığı da Bakan Tekin açıklamaları doğrultusunda yönetici atama değişikliklerine dair çalışmalarını hızlandırdı.

Planlanan yönetici atama değişikliklerine göre okul müdürlerine kadro verilecek. Kadro yok muydu? Diyen okuyucularımız için söylemek gerekirse de okul müdürleri şu anda görevlendirme adı altında çalışıyorlar. Bunun sonunda da görev süreleri beş + beş yıl olarak güncellenecek.

Müdür Yardımcıları Nasıl Belirlenecek?

Müdür yardımcıları konusuna gelirsek müdürün direk görevlendirme yetkisi olmayacak ancak bunun kadar önemli olan inha da bulunabilecek. Yani müdürler, müdür yardımcılığı için üst mevkilere öneri de bulunabilecek.

İl dışı tayin hakkını ele aldığımızda Milli Eğitim Bakanlığı’nın en çok zorlanacağı konu gibi görünüyor ve bu gerçekleşmeyecek gibi duruyor. Bunlar dışında herhangi bir gelişme de ogretmenhaber.org olarak en gerçekçi ve en hızlı şekilde sitemizde paylaşacağız.

Editör: Birkan Erel