Önce Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in mülakat konusundaki ısrarcı tavrı ardından Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu’nun mülakat ‘’mevzuatta, kanunda var’’ açıklamaları öğretmenlerin sert tepkisini çekti. Öğretmen atamalarının adaletli bir şekilde yapılmasını isteyen yüzbinlerce öğretmen, mülakatın mutlak suretle kaldırılmasını istiyor. Genel seçimler öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘’mülakat kaldırılacak’’ vaadinin tutulması bekleniyor.

Bugüne kadar seçim beyannamelerine bağlı kalan Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’nin, mülakat konusunda tavrı öğretmenlerin motivasyonunu düşürüyor. Geçtiğimiz yıllarda KPSS puanına eş değerde verilen mülakatların bu yıl etkisini daha fazla göstermesi bekleniyor. Öğretmenlerin adil bir atama olamayacağı yönündeki endişeleri her geçen gün artıyor.

Öğretmenler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı yaparak bu konuda müjdeyi vermesini istiyor. İşte öğretmenlerin çağrıları;
‘’Umudumuzu kaybetmedik CB mülakatı kaldıracak’’

‘’Cumhurbaşkanımızın bize verdiği bir söz var ve onun ağzından bir şey duyana kadar mücadeleyi asla bırakmayacağız.’’

‘’Yani geçen sene de mülakat yapıldı meclisten yeni bir karar çıkmadıkça yine bu uygulanacak. Şimdi ki bakanlığın üzerinde çalıştığı da %50 olması yönünde. Bunu yapmaya çalışacaklar. bakalım ne olacak nasıl olacak’’

Editör: Tugay AKSOY