24 Kasım Öğretmenler Günü’ne artık 2 gün kaldı. Cumhuriyetimizin 100. yılında öğretmenler müjdeler beklerken henüz hiçbir gelişme yaşanmadı. Sosyal medyada ise her 24 Kasım’da olduğu gibi bu 24 Kasım’da da öğretmenin hediye kabul edip etmemesine yönelik tartışmalar başladı.

MEB, maddi değeri olan eşyaların hediye olarak verilmemesini, manevi hediyelere yönelmeleri gerektiğini açıkladı.

Bir öğretmenin 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyeleri ile ilgili yaptığı paylaşım ise tartışmaları alevlendirdi.

‘’24 Kasım yaklaşırken, ‘’öğretmene hediye’’ uygulamasının sadece bazı öğrencilerin değil öğretmenlerin bile birbirlerini kıskanmasına ve mahcup olmasına neden olduğunu düşünüyorum. O yüzden maddi hediyelerin kabul edilmesini doğru bulmuyorum’’ dedi.

Bu paylaşımın altına ise şu yorumlar geldi;

Hediye almak güzel bir şey tabi ki fakat almak isteyip de alma imkanı olmayan öğrenciler kendilerini kötü hissettirebilir diye öğrencilere hediyeleri sınıfta kabul etmeyeceğimi ama ders dışı vakitte birebir görüşmek için yanıma gelebileceklerini söylemek daha iyi gibi.

Güzel bir uygulama ama bunu şova dönüştüren veliler var. Bazı veliler aşırı abartıyor. Diğer velileri zor durumda bırakıyor.

Sene başında belirtip kabul etmeyeceğimi söylüyorum.

Bu işler büyük ölçüde anasınıflarında ve özellikle ilkokulda oluyor . Orayı halletmek yeterli . Gereksiz hale gelmiştir şu hediye konusu

Editör: Tugay AKSOY