Öğretmenlere üç oturumluk sınav görevi müjdesi geldi. Açık liselerde görev almak isteyen öğretmenler yarın mesai bitimine kadar başvuru yapabilecek. 16 ve 17 Mart tarihlerinde 3 farklı oturumda gerçekleştirilecek açık lise sınavları için görev talepleri alınmaya başlanmıştı. Konuyla ilgili yapılan son gün açıklaması ile sistemde yoğunluk başladı.

Açık Lise sınavlarında salon başkanı, gözetmen ya da yedek gözetmen olarak görev almak isteyenler online platform üzerinden taleplerini iletebilecek. Öğretmenler için düzenlenmiş mebbis sınav işlemleri modülü üzerinden yapılacak başvurular dikkate alınacak.

Başvuru için Son Gün Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veren okullarda kadrolu ya da sözleşmeli olarak öğretmenlik yapanlar 8 Mart 2024 Cuma gününe kadar sınavlarda görev alabilmek için başvuruda bulunabilecek. 3 oturumluk sınav görevi 2024 yılı için belirlenen zamlı rakamlar üzerinden değerlendirilecek.

Peki hangi pozisyon için ne kadar ödeme alınacak?

Açık Öğretim Lisesi sınavlarında salon başkanı olarak görev alacak bir öğretmen 1.057 TL. Gözetmen 1.025 TL. Yedek gözetmen 769 TL. Bina sınav sorumlusu 1.922 TL. Bina yöneticisi 1.217 TL

Editör: Halil Uzan