Bugün Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmenlere 24 Kasım Öğretmenler Gününde ikramiye verilmesi talebinde bulundu. Öğretmenlere önlük değil, bir maaş ikramiye verilmesi gerektiğini belirten Geylan’ın açıklamalarından sonra sosyal medyada ortaya bomba iddia atıldı. MEB’in hazırlıklarına göre önümüzdeki yıllarda kapsamlı bir şekilde oluşturulacak sistem ile 24 Kasım Öğretmenler gününde, uzman öğretmenlikte yıllarını dolduranlara başöğretmenlik verilecek.

Başöğretmenlik Sınavı Kalkacak

İddiaların altında yatan sebep ise Bakan Yusuf Tekin’in kariyer basamaklarında sınavları  kaldırma konusunda gayreti. Bakan Tekin, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavının kaldırılmasını istiyor. Bunu daha şaşalı bir görünüme büründürme projesi ise 24 Kasım’da gelecek.

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlikte sınav engelinin kalkması için resmi prosedürlerin oluşması bekleniyor. Eğer uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı kaldırılırsa önümüzdeki yıl 24 Kasım Öğretmenler Gününde başöğretmenlik unvanı sınav ile değil, yıl şartı ile verilecek.

Editör: Tugay AKSOY