Milli Eğitim Bakanlığı idarecilere ve öğretmenlere seslendi ve uyardı: “Hesaplarınızı kontrol edin!”

31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler için sayılı günler kaldı. Bu yıl ilk kez seçimler Ramazan ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Pazar gününe yani hafta sonuna denk gelen yerel seçimlerde tüm Türkiye sandık başına gidecek. 31 Mart yerel seçimlerinde sandık başlarında görevlendirilmiş idareci veya öğretmenlerin son kez kontrol etmesi önemli görülüyor.

Bina sorumlusu veya sandık başı görevlisi olan öğretmenler görevinin akıbeti hakkında e-devlet sistemi aracılığı ile yeniden kontrol edebilir. Bazı durumlarda resen atama yolu ile farkında olmadan öğretmenin seçimlerde görevlendirilmesi gibi durumlarla karşılaşabiliyor.

Ceza Alabilirsiniz Dikkat!

Öğretmenin ya da idarecinin haberi olmadığında ve görev günü seçim yerinde bulunmadığında hakkında cezai işlem uygulanabiliyor. Bu durum birden çok kez yaşanırsa kasıtlı olmamasına rağmen ömür boyu seçim görevlerinde yer almama gibi daha büyük bir cezaya sebep olabiliyor. Seçim görev yerlerini kontrol etmek isteyen öğretmenler e-devlet platformunu kullanarak sorgulama yapabilir.

Editör: Halil Uzan