İnternetin diğer yüzü olan Dark Web ve Deep Web’in kullandığınız ve bildiğiniz internetten yüzde 90 daha büyük olduğu belirtilmektedir. Deep Web’e giriş kolay olsa da çok katmanlı yapısı sebebiyle derinlere inebilmek uzmanların işidir. En derinlerde ise bilgileriniz para karşılığı birilerine satılıyor ya da kötü amaçlar uğruna kullanılıyor olabilir. Öğretmen, veli ve öğrenci kim olursa olsun bu sorgu sonrası şifrelerinizi yeniden düzenlemek isteyeceksiniz.

Verilerinizi sakladığınıza emin olabilir ya da bana bir şey olmaz diye düşünebilirsiniz. Ancak işler hiç sandığınız gibi yürümüyor. Daha önce bir yere üyelik açmanız kişisel bilgilerinizi paylaşmanız sonrası o sitenin hacklenmesiyle tüm bilgileriniz ele geçirilmiş olabilir.

Bu sebeple Google’un sunmuş olduğu hizmetten faydalanarak sık sık e-posta bilgilerinizin çalınıp çalınmadığını kontrol edin. Şifrelerinizi düzenli olarak değiştirin ve kendiniz ile alakalı genel geçer şeyler olmamasına dikkat edin. Uygulama ya da web sitesi imkan sağlıyorsa mutlaka iki faktörlü doğrulamayı aktif edin.

Dark Web sorgulamasını tamamen ücretsiz yapmak için GOOGLE RAPOR

Sonuçlarınızı yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin.

Editör: Tugay AKSOY