Öğretmenler 22 Ekim 2023 (bugün) saat 18.00 itibariyle sosyal medyada ayağa kalkmış durumda. Tag çalışmasıyla seslerini Milli Eğitim Bakanlığı’na ve Bakan Yusuf Tekin’e duyurmaya çalışan öğretmenlerin tek bir isteği var: Kasım seminerleri online olsun.

Okulda Online Seminere Hayır

Sosyal medya hesaplarından #okuldaonlineseminerehayir başlığı altında toplanan öğretmenler ilk yarım saatte binlerce paylaşım yaparak ülke gündemine sokmuş durumda. Öğretmenler seminerlerin okulda online yapılmaması konusunda hemfikir. Örgütlü şekilde seslerini çıkaran öğretmenlere sendikalar da sahip çıkıyor.

Nişanlanacak, evlenecek, ailesinin yanına gidecek öğretmenler, tatil yapacak, bilet alan, rezervasyonu olan öğretmenler daha fazla bu belirsizlikle yaşamak ve okulda yapılacak seminerlerle mağdur olmak istemiyor. Haklı tepkilerini dile getiren öğretmenler için son olarak Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın devreye girmiş bakanla görüşmüştü.

Görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaşmıştı:

Milli Eğitim Bakanımızın Haklı Talebi Yeniden Değerlendireceğini Düşünüyorum

Ara tatil dönemi mesleki çalışmaların kendi ilinde yüz yüze yapılmasının aile bütünlüğünü sağlayamamış, bir haftalığına da olsa ailesinin yanına gitmek üzere planlama yapmış, bilet almış meslektaşlarımız için oluşturduğu zorluğu, moral çöküntüsünü Milli Eğitim Bakanı Sn.Yusuf Tekin ile görüştüm.

Sahanın yerine getirilebilir taleplerine her zaman duyarlı davranan Bakanımızın, meslektaşlarımızın haklı talebinin yerine gelmesi için bu konuda yeniden değerlendirme yapacağını düşünüyorum doğrusu.

Editör: Deniz Beyatlı