Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede, öğretmenlerin önlük giymesinin teşvik edileceği belirtilmişti. Ancak bu teşvikin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olmuştu. Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü, önlük ile ilgili skandal bir karara imza attı.

Gönüllülük Esasına Dayalı Önlük Uygulaması

Önlük giyme teşvikine dair çıkan tartışmaların ortasında "gönüllülük" esası ön plana çıktı. Bakanlığın genelgesi, öğretmenlerin bu uygulamaya gönüllü katılımını esas alıyor olmasına rağmen, önlüklü fotoğraf talebi bu gönüllülük ilkesinin ne derece uygulandığına dair soru işaretleri oluşturdu.

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Önlüklü Fotoğraf Talebi

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün nöbetçi öğretmenlerden önlüklü vaziyette fotoğraf talep etmesi, bu gönüllülük esasının dışına çıkıyor mu, yoksa bu sadece bir uygulama mı sorularını gündeme getirdi. Bu talep, hem öğretmenler hem de kamuoyu tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

“Gönüllülük esasına dayanan bu uygulamada böyle bir talebin istenmesi tuhaf karşılandı.”

Bu talebin ardından, öğretmenlerin ve eğitim camiasının tepkisi merakla bekleniyor. Talep edilen fotoğrafların nasıl bir amaçla kullanılacağı ve bu konudaki tartışmaların ne yönde ilerleyeceği yakından takip ediliyor.

Editör: Tugay AKSOY