Milli Eğitim Bakanlığı uzun sürenin ardından tüm okullara aynı anda ortak bir yazı gönderdi. Öğretmenler artık denizcilik alanında da görev alabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak okul, kurs, yaygın eğitim kurumlarında öğretim üyesi, öğretmen ya da farklı bir memur derecesinde atanacaklar ücreti karşılığında artık denizcilik alanında görev alabilecek. Kanunda belirtilen maddelere göre tüm derecelerdeki eğitim ve öğretim veren kurumların üniversite ve akademi, okul, kurs ve yaygın eğitim kurumlarında eğitim veren öğretmen ve öğretmen üyesi bulunmadığında artık ücret karşılığında ek ders görevi verilebilecek.

İşte O Resmi Açıklama!

Denizci eğitimci sayısı yetersiz kaldığında idare tarafından merkez ya da taşra teşkilatında görevlendirilebilir. Eğitim yeterliliğine sahip personel eğitimcinin görevlendirilmesini sağlayacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı personeli denizcilik alanında eğitim veren Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında denizci eğitmeni olarak görevlendirilebilecek.

Başvuru Sonrası Süreç Nasıl İlerleyecek?

Bu görevlendirme süreci idarenin onayı alındıktan sonra gerçekleştirilecek. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan yazı sonrası öğretmenlerin gerek görüldüğünde denizci eğitimi yeterliliği bulunduğu halde ücret ya da ek ders ile görev verebilmesi mümkün olacak.

Editör: Halil Uzan