Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl okul güvenliğini arttırmak amaçlı çeşitli güvenlik önlemlerini hayata geçiriyor. Okullara 2023-2024 yılı itibarıyla giriş çıkışlara ekstra dikkat edilecek her giren çıkan kayıt altına alınacak.

MEB, 81 ile yazı göndererek okul güvenlik tedbirlerine ilişkin daha önce imzalanmış Eğim ve Güvenlik Projesi protokolüne dikkat çekerek hatırlatmada bulundu.

2023-2024 yılında okullarda alınacak tedbirlerden bazıları şu şekilde;

Okula giriş çıkış saatlerinde okul çevresi trafiği, kolluk kuvvetleri ile koordineli şekilde kontrol altına alınacak.

Okula gelen veliler ve ziyaretçiler, görüşme planlarına uygun olarak kayıt altına alınacak ve belirli sürelerle sınırlı olarak kontroller sağlanacak.

Okul çevresinde öğrencilere yönelik tehlike oluşturabilecek zararlı madde satışı, tehlikeli alanlar ve metruk binalarla ilgili tedbirler alınacak ve ilgili kurumlar ile iş birliği yapılacak.

Okul bahçeleri ve oyun alanlarındaki oyun, spor araçları ve gereçleri düzenli olarak kontrol edilerek, tehlike arz etmeyecek şekilde önlemler alınacak.

Siber güvenlik konusunda koruyucu ve önleyici tedbirler alınacak ve öğretmenler ile öğrenciler bu konuda bilgilendirilecek.

Bakan Yusuf Tekin daha önce veliler ve öğretmenlerin nasıl görüşeceği ile ilgili konu hakkında şu açıklamayı yapmıştı;


Bundan böyle velilerimizin, okul içerisinde öğretmenlerimizle eğer bir şey görüşmek istiyorlarsa randevu takvimi içerisinde görüşmesini arzu ediyoruz.

Editör: Tugay AKSOY