İzmit'in Yenidoğan Mahallesi'nde bulunan Mehmetçik İlkokulu'nda, 4/A sınıfı öğrencilerinin velileri, öğretmenlerinin işten çıkarılması ve öğrencilerin diğer dördüncü sınıflara dağıtılma kararına karşı büyük bir tepki gösterdi. Bu olay, okul topluluğunu derinden etkiledi. Üç yıl boyunca aynı öğretmenle ders yapan öğrenciler, öğretmenlerinin yerinin değişmesiyle dördüncü sınıfa yeni bir öğretmen ile başlamak zorunda kaldılar. Bu durum çocuklarda büyük üzüntü yarattı. Veliler, çocuklarını yeni öğretmenleri ile uyumlu hale getirebilmek için çaba harcadılar. Ancak öğrenciler yeni öğretmenlerine tam alışmışken, bu sefer de sözleşmeli öğretmenin işten çıkarıldığı haberi geldi.

Öğretmenin işten çıkarılmasının ardından, öğrencilerin başka dördüncü sınıflara dağıtılacağı bilgisi verildi. Öğrenciler, arkadaşlarından ayrılmak istemedi ve bu değişiklik sırasında derslerine odaklanmaları zor bir hale dönüştü. Ayrıca, sınıf mevcutlarının artması hem bu çocuklara hem de diğer sınıflardaki çocuklara adaletsizlik yaratacağı şeklinde düşüncelere sebep oldu.

Karşılıklı Suç Atma

Okul idaresi ve veliler arasında suç atma olayları yaşandı. Okul idaresi, sorumluluğu Milli Eğitim Müdürlüğüne atmaya çalışırken, veliler de Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurarak çocuklarının durumunu düzeltmek için çaba gösterdiler. Veliler, çocuklarının, işten çıkarılan öğretmenleriyle yılı tamamlamasını talep ediyorlar ve bu konuda kararlılar. Eğer istedikleri sonuca ulaşamazlarsa geri adım atmamaya kararlılar. Bu süreçte okul topluluğu büyük bir belirsizlik içinde bulunuyor ve çözüm arayışı devam ediyor.

Editör: Tugay AKSOY