13 yaşında ki Öğrenci Çetin fenalaşarak yere düştü, öğretmeni kalp masajı yaptı ve öğrencisinin hayatını son anda kurtardı. İşte detaylar…

Öğrenci Oyun Oynarken Fenalaştı!

Amasya’da Plevne Ortaokulu’nda meydana gelen olay herkesi şoka uğrattı. Teneffüs sırasında arkadaşlarıyla okul bahçesinde oyun oynayan Çetin Çelebi bir anda sendeleyerek yere düştü. Fen Bilgisi öğretmenliği yapan Hüseyin Öğretmen öğrencisine hemen kalp masajı yaptı ve hayata döndürdü. Öğretmenin bu müdahalesinin ardından 112 ekipleri olay yerine çağrıldı. Hastaneye kaldırılan öğrenci yoğun bakım ünitesinde tedavi edilmeye başlandı. Öğrenci kısa bir süre sonra normal servise yatırıldı.

Öğrencisinin Hayatını Kurtaran Öğretmenin Açıklamaları

 “Öncelikle koridordaki öğrencilerimden Çetin’in bahçede oyun oynarken bayıldığını duydum. Hemen hızlı bir şekilde olay yerine intikal ettim. Gerekli kontrolleri yaptım öncelikle nefes alıyor mu almıyor mu ona baktım. Nefes almadığını fark ettim. Kalp masajına başladım. 2-3 dakikalık bir kalp masajının sonucunda öğrencimiz nefes refleksini gösterir hale geldi. Fazla bir zaman geçmeden de sağlık ekipleri ulaştı. Öğrencimizin bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyoruz. İnşallah en kısa zamanda aramıza döner. Ailesine, kendisine tekrardan geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Şu an öğrencimiz gayet iyi, aldığımız duyumlara göre her geçen zaman biraz daha iyiye gidiyor"

Editör: Birkan Erel