İlkokul kademesinde öğrenim gören öğrencilerin bir öğün ücretsiz yemek uygulamasından faydalanabilmeleri için başlatılan kampanya sonunda yargıya taşındı.

Çocukların eğitimde fırsat eşitliği elde edebilmesini sağlayacak bazı kampanyalar süreçte daha sağlıklı ve sürdürülebilir geleceğin kapılarını aralıyor. Okullarda sağlıklı yemek verilmesi çocukların bir öğün ücretsiz olarak yemek fırsatından faydalanabilmesi için başlatılan kampanya sonunda sonuç verdi.

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği tarafından Milli Eğitim Bakanlığının açmış olduğu davanın ilk duruşması 21 Şubat tarihinde Ankara 3. İdare Mahkemesinde gerçekleşecek. Kampanya ile ücretsiz yemek verilmesi kararı daha önceden meclise taşınmış ve reddedilmişti.

Tüm İllerde Yaşayan Velilere, Kadın Derneklerine Çağrı Yapıldı!

Milli Eğitim Bakanlığına teslim edilen tüm imzaların yanıtsız bırakıldığı ifade edilmişti. Ancak konu ile ilgili mücadelenin devam ettiği bildirildi. Çocukların sağlıklı ve doyurucu gıdaya ulaşabilmeleri için başlatılan bu süreç hakkında kampanyanın yürütücülüğünü üstlenen Ekmek ve Gül Dernekleri Başkanı 21 Şubat Çarşamba günü gerçekleşecek mahkemeye tüm velileri, kadın derneklerine, emekçileri, öğretmenleri ve kadın örgütlerini davet etti.