Kariyer basamakları Prof. Dr. Mahmut Özer bakanlığında yeniden sistemleştirilmiş ve hayata geçmişti. Kariyer basamaklarının yeniden hayata geçmesiyle, sınav da beraberinde gelmiş bu öğretmenlerin sert tepkisini çekmişti. Kanunen kaldırılamadığı iddia edilen kariyer basamakları sınavının biraz daha kolaylaşması sağlanmıştı. Bir diğer gelişme ise 24 Kasım Öğretmenler Günü hakkında yaşandı. Önce Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan 24 Kasım’da öğretmenlere 1 maaş ikramiye talep etti ardından MEB Öğretmenlere 24 Kasım’da önlük hediye edeceğini açıkladı. MEB’in tepki çeken bu hediye anlayışı sonrası önümüzdeki süreç için ses getirecek bir çalışmaya imza atıldığı öğrenildi. Uzman öğretmenlikte yıllarını dolduranlara önümüzdeki yıllarda Başöğretmenlik verilmesi planlanıyor.

Başöğretmenlik Gündem Sınavın Kalkması

Bakan Yusuf Tekin’in kariyer basamaklarına yeni bir bakış açısı kazandırmak adına gayreti biliniyor. Bakan Tekin, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavının kaldırılması için yoğun mesai harcıyor. Resmi koşulların oluşmasını bekleyen MEB, ardından müjdeli haber ile 24 Kasım’da öğretmenlere başöğretmenlik vermesi bekleniyor.

Başöğretmenlikte kriterin ise meslekte ve uzman öğretmenlikte geçirilen süreye göre verilmesi planlanıyor. Masada iki yıl şartı var biri 20 diğeri ise 25 yıl olarak düşünülüyor.

Editör: Tugay AKSOY