Daha önce torba yasa ile getirilmek istenen yüzde 2 sendika barajı, sonrasında TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonunda kabul edilmişti. Konunun muhatabı Çalışma Bakanının olmadığı bir ortamda yalnızca hükümete yakın konfederasyonların desteğiyle kabul edilen teklif TBMM’de yasalaşmıştı.

Böylece 4 öğretmen sendikası yüzde 2’lik barajı geçebilmişti:

  • Eğitim Bir Sen
  • Türk Eğitim Sen
  • Eğitim İŞ
  • Eğitim Sen

Ancak son verilere göre Hürriyetçi Eğitim Sen’in de yüzde 2’lik barajı geçmesine az kaldı.

Haziran ayında açıklanan verilere göre Hürriyetçi Eğitim Sen’in  üye sayısı: 18.253 üyesi bulunuyordu. Öğretmen sendikalarının şuanda barajı geçebilmesi için 26 bin üye gerekiyor. Haziran bu yana çalışmalarına aralıksız devam eden Hür-Sen, Ankara’da iki gün önce yapmış olduğu eylem ile büyük ses getirmişti.

Edindiğimiz bilgilere göre Hürriyetçi Eğitim Sen’in üye sayısı şuanda 20 binin üzerinde böyle giderse 2024 yılında sendikanın 26 bin barajını aşarak, üyeleri sendika ikramiyesi almaya hak kazanacak.

Önceden öğretmenlere 3 aylık periyotlar halinde ödeme yapılıyordu. 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri ile birlikte bu ödemenin aylık olarak verilmesi kararlaştırıldı.

Yüzde 2 barajının altında olan sendikasız öğretmenlere 125.55 TL yüzde 2’nin üzerindeki sendikaya üye olan öğretmenlere 361.27 TL ödeme yapılacak.

Editör: Tugay AKSOY