Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, göreve geldikten sonra ‘eğitim sisteminin sürekli değişmesine’ yönelik eleştirilere açık yüreklilikle yanıt vermiş, eğitiminin sürekli bir devinim içerisinde olması sebebiyle, değişme mecburiyetinde olduğunu ifade etmişti. Bu açıklama yeni müfredatın habercisi olmuş, müfredat öncesi de Talim ve Terbiye Kurulu’ndan bazı seçmeli dersler onay almıştı.

1960’lardan Sonra Tekrardan Müfredattalar

MEB, ortaokullarda ‘görgü kuralları ve nezaket’, liselerde ise ‘adabımuaşeret’ adlı seçmeli dersleri yürürlüğe koymuş, ders planlarını yayımlamıştı.

Daha önce sitemizden ders ünitelerine dair detayları paylamıştık. Dersler, 1960 yıllarda olduğu gibi genel toplum düzenine uyum, görgü ve nezaket kurallarını benimseme, toplumsal gelişmeleri takip etme ve çözüm üretme gibi birçok başlık içeriyor.

MEB, bu dersler ile birlikte öğrencilere, gelecek hayatlarında sevgi, saygı ve toplumsal huzurun sağlanması için uygun bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.

Adabı Muaşeret ve Görgü Kuralları ve Nezaket dersleri yaklaşık 54 yıl sonra MEB’in dönüşüm hamlesiyle, yeniden müfredata girmiş oldu.

Editör: Tugay AKSOY