8 Mart Cuma günü nüfus müdürlüklerinden memur alımına yönelik sürpriz açıklama geldi. KPSS şartı olmadan Dolgun maaşla personel alımı yapılacak. Peki nasıl başvurulur?

Nüfus Müdürlüğü'ne memur olarak başvuruda bulunmak isteyenler İçişleri Bakanlığı üzerinden yerleştirmesi yapılacak. KPSS şartı olmadan memur kadrosundan göreve başlanacak. Konu ile ilgili adayların başvuru yapabilmeleri için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü personel başvuru ekranı aktif hale getirildi.

Personel Başvurusu Alım Şartları

Başvuruda bulunacak olan adayların 657 sayılı devlet memurları kanunu da belirtilen şartları karşılaması gerekecek. TC. vatandaşı olan, kamu haklarında mahrum olmayan ve askerlikle ilişkisi bulunmayan adaylar başvurabilecek.

Açıkta bulunan pozisyonları yönlendirilecek olan personellerin yazılım, bilgisayar, elektronik elektrik ya da endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olması şartı aranıyor. Başvuruda bulunacak adaylar kıdem sistemi doğrultusunda görevlendirilecekleri pozisyona yönelik maaş alacak.

İŞKUR TYP 7 Bin 268 Personel Alımı

İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden personel başvuru ilanını yayınladı. Kaymakamlıklarda görevlendirilmek üzere 7 bin 268 temizlik personeli alınacak. Toplum Yararına Programı kapsamında temizlik görevlisi ilanına başvuruda bulunmak isteyen adayların şartları karşılaması yeterli oluyor. Başvuracaklar adrese kayıt sistemine göre değerlendirilecek. Listede belirlenen illerden alım yapılacak. Başvuru süreci İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden yürütülecek.

Editör: Halil Uzan