Atanmayı bekleyen öğretmenler atama sayısını uzun süredir merak ediyor. Şubat ayında göreve başlama beklentisi olan öğretmenler zaten göreve başlama tarihlerinin Bakan Yusuf Tekin tarafından Eylül olarak açıklamasıyla hayal kırıklığına uğradılar. Öğretmenler en azından yüksek sayıda mülakatsız bir atama beklentisi içerisindeler.

Atama sayısı kabine toplantısına kilitlendi

Öğretmenler atama sayısını beklerken takvim yaprakları birer birer ilerleyerek Şubat ortasına kadar geldi. Atama sayısı şu an kabine toplantısına kilitlenmiş durumda. Öğretmenlerin talihsizliği de tam noktada. Normal şartlarda iki haftada bir toplanan kabine farklı sebeplerle 1.5 ayda yalnızca bir kez toplanabildi. Onda da gündem yaşanan terör olayları nedeniyle güvenlik oldu. Uzun süredir bekleyen öğretmenler biraz daha beklemek zorunda kaldı.

Kabine toplantısı ne zaman?

Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da herhangi bir erteleme yaşanmadığı takdirde kabine toplantısının 12 Şubat Pazartesi günü gerçekleşmesi ve toplantı gündeminin öğretmen atamaları olması bekleniyor. Toplantı sonrası hem öğretmen atama sayısı hem de mülakat durumu netleşmiş olacak.

Editör: Deniz Beyatlı