Eğitim camiasının aylardır gündemi öğretmen atama mülakatlarının kaldırılması. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimden önce verdiği söz, geçtiğimiz haftalarda ‘meydanlarda verdiğimiz sözü unutanlardan değiliz’ demeciyle birleşince öğretmenler kendilerine verilen sözlerin tutulmasını talep ediyor.

Gündem öğretmen atama mülakatlarıyken Türkiye’nin gündemine dün bir mülakat skandalı düştü. Ak Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin, Adalet Bakan Yardımcısı’na attığı mesaj FOX Haber kameralarıyla görüntülenirken Çelebi kendisini söz konusu kişinin şehit yakını oluşuyla savundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç iddiaları reddetti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili açıklama yaparken kendilerine iletilen torpil talebini reddetmedi ancak gelen taleplerin değerlendirilmesinin komisyona ait olduğunu belirtti. Bakan Tunç, açıklamasında ‘’Torpil iddialarını reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakattir. Bize herkes ulaşabilir mail atabilir, cep telefonumuza mesaj atabilir. Talepleri alırız onu değerlendirmek komisyona aittir.’’ Dedi.

Çözüm mülakatların kaldırılması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç son derece haklı. Yetkililer liyakate uygun atamalar gerçekleştirse dahi bu tip talepler kimi kesimlerden Sayın Bakan’ın da dediği gibi gelmeye devam edebiliyor. Bu durumun kesin çözümü ise mülakatların kaldırılması olarak gözüküyor. Öğretmenlerin sesine kulak verilmeli ve bu tip durumların önüne temelli geçmek için mülakatlar kaldırılmalıdır.

Editör: Deniz Beyatlı