Mülakat Kalkacak mı?

Katıldığı televizyon programında birçok açıklamalarda bulunan Bakan Tekin’in mülakat ile ilgili açıklamaları gündem oldu. Kemal Öztürk’ün Habertürk TV programında yaptığı açıklamalarla gündem olan Bakan mülakatın kaldırılmayacağını ancak sistemsel olarak değişikliklerin olacağını söyledi.

Mülakat Sistemi Değişiyor

Mülakat kalkmıyor ancak içeriği değişecek. Bakan Yusuf Tekin mülakat ile ilgili net açıklamalarda bulundu. İşte yeni mülakat sistemine göre gelişmeler;

  • Atama sayısı 3 katı kadar aday mülakata davet edilecek.
  • Bir adet mülakat sorusu sorulacak.
  • Öğretmen adayları sınıfta, komisyona 45 dakikalık ders anlatacak. Puanlama yapılacak.
  • Mülakat sorusuna yazılı cevap verecek.
  • Tüm süreç kamera kaydına alınacak.

İlk defa mülakat ile ilgili bu kadar net açıklama yapan Bakan Tekin seçimden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mülakat kaldırılacak müjdesini yok saydı. Açıklamalarına göre Sayın Erdoğan’ın asıl amacının mülakatı kaldırmak değil sistemli halde yenilemek olduğunu belirtti.

2023 Mülakat Kaldırılacak mı?

2023 2024 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla beraber ilk gün Bakan Tekin Habertürk’te programa katıldı. Burada emin olduğumuz tek şey mülakatın yakın gelecekte kesinlikle kaldırılmayacağı oldu.

Öğretmenlik mülakat kaldırılacak mı sorusu da gündem olmaya devam ediyor ancak sadece mülakatta sistem değişikliğine gidilecek. Bu yöntem ile mülakatta torpil kavramının yok edileceğini düşündürdü.

Editör: Birkan Erel