Reform sayılabilecek yeniliklerin bazıları eleştirilirken bazıları da takdirle karşılandı. Ancak Bakan Yusuf Tekin’e en çok tepki gösterilen konu mülakatların devamı konusunda takındığı tavır ve bu konudaki ısrarı oldu. Atama bekleyen öğretmenler mülakatsız atama isteklerini ifade ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesi verdiği sözü hatırlatıyor.

Bakan Tekin gitse de mülakatlar kalacak mı?

Bakan Tekin, kamuoyunda mülakatların savunucusu bir pozisyonda kalan tek bürokrat gibi gözüküyor. Hem eski Bakan Mahmut Özer hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mülakatların kalkacağına yönelik söylemleri Bakan Yusuf Tekin’i mülakatların devamını isteyen bürokrat olarak yalnız bırakıyor.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili farklı bir görüş ortaya atıldı. Bakan Tekin’in mevcut kanunun uygulayıcısı olduğunu ifade eden bu görüş bu konjektürde Bakan Yusuf Tekin gitse de mülakat uygulamasının devam edeceğini söylüyor. Ayrıca kalkacaksa Bakan Tekin döneminde de mülakatların kalkabileceği düşünülüyor. Bu sebeple Bakan Tekin’e fazla yüklenildiği düşünülüyor.

Editör: Deniz Beyatlı