Muğla’nın Milas ilçesinde yaşanan olayda müdür yardımcısı Mehmet Serkan G., ilkokul öğrencisi E.S.’yi koltuk altından tutup havaya kaldırıp sınıfa fırlattı.  Akıl almaz olayda 6 yaşındaki çocuk belinden ve sırtından yaralandı.

E.S., eve döndüğünde annesine belinde ağrı olduğunu söyledi. Annesi çocuğun sırtında baktığında morlukları fark edince E.S. annesin ısrarıyla olayı anlattı. Darp raporu alınarak Milas Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Olayın İlçe Milli Eğitim Müdürülüğü’ne intikal etmesi sonrası Mehmet Serkan G. hakkında idari soruşturma başlatılarak 19 Ekim tarihinde açığa alındı. İdari para cezası verilen müdür yardımcısı 3 Kasım’da tekrardan göreve iade edildi.

Müdür Yardımcısı Mehmet Serkan G. hakkında adli soruşturma devam ederken, olayın görüntüleri ortaya çıktı. Kamera görüntülerinde Mehmet Serkan G.’nin net bir şekilde E.S.’yi koltuk altından tutup sınıfa fırlattığı görüldü.

Olayın hukuki takipçisi olacaklarını belirten anne S.Ö.S., şu açıklamayı yaptı;

''Oğlum, müdür yardımcısı tarafından kaldırılıp, 1,5 metre kadar yükseklikten beton zemine fırlatılmasıyla sırtüstü düşmüş. Sırtı morardı ve iki gün yürüme güçlüğü çekti. Bu insanlıktan yoksun kişi tarafından yerde acılar içinde ağlayarak bırakıldı ve hayatına kastedildi. Bu durum arkadaşlarının korku dolu bakışları önünde gerçekleşti.

Nasıl bir insan, nasıl bir eğitimci ona emanet edilmiş 6 yaşında bir çocuğun hayatına kastedebilir? İki haftalık uğraşlarımız sonucu, açığa alındı ancak 6 günlük üstünkörü ve özensiz yapılan soruşturma sonucu idari ceza verilerek, şiddeti yaşayan oğlum ve tanık olan arkadaşlarının yaşadığı travma göz ardı edilerek 'görev yeri değişikliği' yapılmadan görevine iade edildi. Bu çok ciddi kabul edilemez bir durumdur.

Kamera görüntülerinde olaya tanık olan çocukların korku dolu bakışları görülüyor. Bu durumda şiddet failiyle, mağdurların aynı ortamda eğitim alması kabul edilebilir mi? Bu ortamda sağlıklı bir eğitim almaları mümkün mü? Bu şiddet faili şahıs okula döndüğü günden beri çocukların güvenliği için okuldan ayrılamıyorum. Oğlum, arkadaşlarını ve öğretmenini sevdiği, alıştığı için önerilen 'okul değişikliğini' reddediyorum. Çünkü oğlum, ne acıdır ki bir eğitimci tarafından fiziksel ve psikolojik şiddete uğradı, hayatına kastedilen bir durumla karşı karşıya kaldı.

Daha fazla psikolojisinin bozulmasını istemiyorum. Bu kapsamda internet üzerinden 'Okulda Şiddete Son' imza kampanyası başlattık. İmza kampanyamıza destek veren duyarlı insanlar hep yanımızdaydı ve destek olmaya devam ediyorlar. Çocuğuma bunu yapan kişi öğretmenlikten men edilinceye kadar durmayacağıma, şerefim üzerine söz veriyorum.'' dedi.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise halen soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Editör: Tugay AKSOY