Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasında bir iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, futbolun gelişimini desteklemeyi ve gençlerin spora olan ilgisini artırmayı hedefliyor.

Sporu Gençlere Nasıl Sevdirebiliriz?

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, çocukları erken yaşta sporla buluşturmanın ve sporu tabana yaymanın önemini vurguladı. Bu sayede Türkiye'nin Avrupa'nın önde gelen spor altyapılarından birine sahip olabileceğini belirtti.

"Çocuklarımız için sportif faaliyetleri arttırmak adına ortak çabalar içindeyiz... Sporu tabana yaymak, çocukları erken yaşta sporla buluşturmak çok önemli."

Futbolun Geleceği ve Yeni Projeler

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, futbol eğitiminin erken yaşlarda başlaması gerektiğini vurgulayarak, ilkokul ve ortaokullarda çocuklara futbol eğitimi verilmesini planladıklarını belirtti. Ayrıca, Cumhuriyetimizin 100. yılında 100.000 çocuğa ulaşmayı hedefliyorlar.

Müfredatta Yeni Bir Adım: Spor Kültürü

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredatta "spor kültürü" adlı seçmeli bir ders eklediklerini açıkladı. Bakan Tekin, bu dersle birlikte çocukların sadece teneffüslerde değil, ders saatlerinde de sporla iç içe olmalarını amaçladıklarını belirtti.

"Biz spor alışkanlığı olan, spor kültürü olan çocuklar yetiştirmek istiyoruz."

Obeziteyle Mücadele ve Sağlıklı Yaşam Kültürü

Bakan Tekin, obezitenin önlenmesi ve sağlıklı yaşam kültürünün oluşturulması amacıyla da çeşitli uygulamaların hayata geçirildiğini vurguladı. Gençlerin kendi bedenlerini yönetebilecek şekilde yetiştirilmeleri için tedbirler alındığını belirtti.

Editör: Tugay AKSOY