Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in müfredatı değiştirmek istediğini aylar öncesinde ilk biz duyurmuştuk. Sonrasında Bakan Tekin, bir TV programında müfredatın değişeceğini ve Kasım ayı sonunda duyurulacağını açıkladı.

Bakan Tekin, yeni müfredatın sadeleştirileceğini, öğretmen ve öğrencilere kolaylık sağlayacağını belirtmesi yeni müfredata dair beklentileri yükseltti. Daha önce bazı teknik liselerde ders saatinin düşmesi sebebiyle de yeni müfredatta bu konuda bir hamle gelir mi soruların doğmasına sebebiyet verdi.

Bakanlığın üzerinde durduğu konulardan bir diğeri de günlük ders sayılarının ilkokullarda 5, ortaokullarda 6 ve liselerde 7 derse düşürülmesi şeklinde olduğu öğrenildi.

Müfredat içeriğine göre bazı ders sayılarının azaltılacağı bazı ders sürelerinin ise artırılacağı belirtiliyor. Bakanlık özellikle, beden eğitimi, müzik ve resim derslerinin sayısını artırmak istiyor.

Sonuç olarak bakanlığın önünde yeni ders süreleri hakkında maddeler duruyor. Son kararı müfredat heyeti verecek. Bakanlık zaten geçtiğimiz ay ders süreleri ve teneffüs süreleri hakkında somut adımlar atmıştı. Herhangi bir değişikliğin sürpriz olmayacağı belirtiliyor.

Editör: Tugay AKSOY