Okul yöneticileri ile öğretmenler arasındaki anlaşmazlıklar milli eğitim camiasında sürekli gündem olan konuların başında geliyor. Son olarak bir okul müdürü hamile bir öğretmenin sınıfına girmiş ve öğretmene hakaret ettiği iddia edilmişti. Bu tip sorunların yöneticilik yapanların öğretmenleri anlayamaması kaynaklı olduğunu düşünen öğretmen farklı bir öneri getirdi.

4 yıl yöneticilikten sonra 2 yıl zorunlu öğretmenlik

Öğretmenin getirdiği öneriye göre müdür ve müdür yardımcılığı yapan idarecilerin 4 yıl yöneticilik sonrası 2 yıl kadar süreyle zorunlu öğretmenlik yapması gerekecek. Bu durumda idarecilerin öğretmenleri daha iyi anlayabileceğini savunan öğretmen Alper Yılmaz, 2 yıl öğretmenlik sonrası isteyenlerin tekrar yöneticiliğe dönmek için başvuru yapabileceği bir sistem kurulmasını istedi.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Bir Öğretmenin ‘Müdür/Müdür Yardımcılığı Görevi’ ile ilgili paylaşımı:<br>“Yöneticiler 4 yıl görev yaptıktan sonra 2 yıl ‘zorunlu’ olarak öğretmenliğe dönmeli…”<br>Sizlerin bu paylaşıma yorumu nedir? ✍🏼 <a href="https://t.co/MKjQCB0jtD">pic.twitter.com/MKjQCB0jtD</a></p>&mdash; Öğretmen TR 🇹🇷 (@TRogretmen) <a href="https://twitter.com/TRogretmen/status/1729145471246168243?ref_src=twsrc%5Etfw">November 27, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Editör: Deniz Beyatlı