MSÜ sınavı tarihi, sınav ücreti, başvuru şartlar ve kimlerin girebileceği Milli Savunma Üniversitesi’ne girmek isteyen adaylar tarafından merak edilen konuların başında yer alıyor. Sınav başvuru tarihleri de dahil olmak üzere tüm detaylar haberimizde.

MSÜ kaç TL 2024? MSÜ Kaç TL?

Milli Savunma Üniversitesi Sınavı 2024 yılı sınav başvuru ücreti 295 TL. MSÜ Sınav ücreti Akbank, Albaraka Türk, QNB, Kuveyt Türk, Halkbank, İNG, Vakıf Katılım, Halkbank ve Ziraat Bankası’nın ATM’lerinden, şubelerinden ya da internet bankacılığından ödenebilir.

MSÜ sınavı ne zaman?

Milli Savunma Üniversitesi Sınavı 2024 yılında 3 Mart 2024 yılında uygulanacak. Ancak adayların dikkat etmesi gereken bir diğer nokta başvuru tarihleri. MSÜ 2024 başvuru tarihleri 3 Ocak 2024 ile 30 Ocak 2024 arasında yapılabilecek.

2024 MSÜ başvuru nasıl yapılır?

3 Ocak Çarşamba günü saat 10.00 itibariyle başlayan başvuru sürecinde, sınava girmek isteyen adaylar ÖSYM’nin resmi internet sitesinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra MSÜ sınavına başvurusunu gerçekleştirebilir. Sonrasında adayın sınav için ödemesini yapması gerekecek.

MSÜ sınavı kimler girebilir?

MSÜ sınavına, sadece kesin kayıt tarihinde mezun olabilecek adaylar girebilir. Bu da yalnız 12.sınıf öğrencilerinin MSÜ sınavına girebileceği anlamına gelirken 20 yaşını geçmiş adaylar sınava giremez.

Editör: Deniz Beyatlı