Öğretmenlere kılık kıyafet uyarısı yapan Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürü öğretmenlerden tepki topladı. Söylediği sözler tarafından eleştirilen müdürün bu tavrı, ona yakışmadı.

“Enkazdan Çıkmış Gibi Gelmeyin”

Milli Eğitim Müdürlüğünün bu açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Öğretmenlere talimat veren müdür kılık kıyafet konusunda “ hiçbir personelimiz enkazdan çıkmış bir kıyafetle göreve gelmemeli” dedi. Depremzedeleri örnek gösteren Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürlüğü bu uyarı sonrası tepki topladı. Milli Eğitim Müdürlüğünün açıklamaları şöyle;

“Sayın valimizin talimatıdır. Tüm okul ve kurumlarımızda kılık kıyafet anlamında gerekli özen gösterilecek, hiçbir personelimizin adeta enkazdan çıkmış bir kıyafetle göreve gelmemesi için gerekli olan uyarılar yapılacak.”

“Ayrıca öğrencilerimize gerekli psikolojik desteği sağlayabilmemiz için biz öğretmenlerin bir an önce deprem psikolojisinden kurtularak 6 Şubat tarihinden önce görevimizi yaparken göstermiş olduğumuz şevkle gayretle çalışmamız önem arz etmektedir.”

Rencide Eden Bu Açıklama Kabul Edilemez!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’dan ilk tepki geldi. Yaptığı açıklama şu şekilde;

 “Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere gönderilen mesajla; “adeta enkazdan çıkmış bir kıyafetle göreve gelmemeleri’ istendi. Depremin yaraları henüz sarılmamışken, depremzedelerin kalacak yer arayışı devam ederken, öğretmenler onlarca sorunla boğuşurken gönderilen bu mesaj maksadını aşmıştır. Öğretmenler enkazdan çıkan kıyafetleri de giyiyor olabilir. Kalacak yeri olmayanlar ütü yapamıyor olabilir. Depremzede eğitim emekçilerini rencide eden bu açıklama kabul edilemez, mutlaka özür dilenmelidir” sözlerini söyledi.

                                                                                                    

Editör: Birkan Erel