Avukat olarak kendine de okullarda ki sorunlara dair birçok şikayet geldiğini söyleyen şahıs sitem dolu bir yazı paylaştı.

MEB Tarafından Açılan Soruşturmalarda Sonuç Çıkmıyor!

“politikyol” adlı internet sitesinde “Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e Açık Mektup” yazısı ile birçok iddia ortaya atıldı. İşte o yazıdan bir kesit;

“Bugün durum şöyle: Elimde bir liste var, ülkenin her yerinden her gün beni arayan ve hukuki yardım isteyen anneler.

Birinin oğlu sınıfın ortasında darp edilmiş, diğerinin oğluna öğretmen arkadaşlarının önünde “gel buraya otistik, geçen sene başka bir manyak vermişlerdi, o gitti sen geldin benim başıma bela olarak” diyor, diğeri özel okulda bu yaşa kadar kaynaştırma öğrencisi olarak okumuşken yeni gelen müdür “burası özürlü okulu değil, alsın gitsin başka okula” deyip kaydını yenilemiyor çocuk 6 aydır açıkta, bir diğeri serviste hostes yok dediği için okul yönetimi “itiraz etmeyin bu servisi de vermem” diye tehdit ediyor.

Daha sayabileceğim o kadar çok örnek var ki öğrenmek isterseniz hepsi bende isim isim, okul okul kayıtlı. Ancak sakın bize “soruşturma açalım” demeyin, çünkü bu 15 yıllık süreçte ben MEB tarafından açılan hiçbir soruşturmadan örtbas ya da cezasızlık dışında bir sonuç çıktığını görmedim. Bu olaylar olunca sadece çocuğun okulu değiştiriliyor, sanki suçu işleyen çocukmuş gibi… Ne öğretmenlere ne okul yöneticilerine dokunulmuyor, böyle olunca da bir diğeri aynı davranışlara teşvik edilmiş oluyor.”

Editör: Birkan Erel