Bakan Tekin, öğretmenlerin KPSS alan bilgisi testinde başarısız olduklarını ifade ederek söylemini verdiği istatistik bilgileri ile güçlendirdi ve mülakatı eleştirenlere sordu: Bu rakamlar sizin elinizde olsa nasıl düşünürsünüz? 

‘’Öğretmen atama süreci revize edilmeli’’

Öğretmenlerin alan testlerinde başarılı olamadıklarını ifade eden Bakan Tekin ‘’ Öğretmenlerin alan testleri başarısı düşük. Alan bilgisi testinde bir öğretmen arkadaşımızın 75 sorudan yüzde 37-51, başka testte yüzde 47. Bir başka testte başarı ortalaması yüzde 35. Tarih öğretmenlerimizin alan bilgisindeki başarı ortalaması yüzde 41. Bu rakamlar sizin elinizde olsa nasıl düşünürsünüz? Bu alan bilgisi testi. Burada ölçmediğimiz başka bir şey daha var. MEB'in talim terbiye kurulu tarafından onaylanan müfredatı bilmesi lazım. Bitişik eğik el yazısı müfredata girdi, kursu veriyoruz. Bakanlığın müfredatını takip etmiyorlar. Mülakat konusu gündem oldu. Mülakatta ne yapacaksınız? eleştirisini yapanların şunu bilmesi lazım.’’ Dedi.

Mülakatlarda torpile karşı birden fazla önlem aldıklarını ifade eden Tekin ayrıca aklında önerisi olanların da kendilerine ulaşabileceklerini uygun uygulamaları torpilin önünü kesmek için kullanabileceklerini ifade etti.

Editör: Deniz Beyatlı