Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı. Öğretmenlere de 5000 TL verilecek dedi. Bu açıklama ile beraber toplumun tüm kesimleri 5000 TL beklemeye başladı. Peki ya Cumhurbaşkanlığı herkese 5000 TL dağıtacak mı? Ayrıntılar haberimizde…

Memurlar İçin İkramiye Dağıtılacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’nin 100. Yılı kutlaması gereği vatandaşları mutlu etmeye çalışıyor. Bu planlar vatandaşları mutlu da ediyor. Ancak sadece emeklilere 5000 TL verilecek müjdesi diğer kesimleri rahatsız etti. Öğretmen emeklisi olup da herhangi bir yerde çalışmayan emekliler bu ücreti alacak. Peki ya çalışan kesimler Türkiye’nin 100. Yılında bu ikramiyeden faydalanamayacak mı?

En son toplanan Bakanlar Kurulunda bu konunun görüşüldüğü ve gündeme alındığı ortaya çıktı. Bu sayede çalışan kamu görevlileri de bir defaya mahsus olmak üzere Cumhuriyet’in 100. Yılı kapsamında verilecek ikramiyeden yararlanabilir.

Toplantılar Sürüyor

İkramiyenin tüm kamu görevlilerine verilmesi üzerine görüşmeler sağlanırken henüz sıcak bir gelişme yaşanmadı. Ancak şunu söylemekte yarar var. Kamu çalışanlarına yerel seçimin de yaklaşması sayesinde her an ikramiye müjdesi gelebilir. Yakından takip ettiğimiz konunun gelen bilgileri en hızlı şekilde paylaşacağımızı söylemek isteriz.

Kulis Bilgisi Geldi

Aldığımız kulis bilgisine göre memurların ikramiye alması olası gözüküyor. Hatta sosyal medya da gezen haberlere göre ve gündem olan konu sayesinde memurlara ikramiyenin Kasım ayı başında açıklanarak Kasım ayı sonuna kadar yatırılması bekleniyor.

Devlet Memurlarına Normalde İkramiye Var mı?

Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunun 28. Maddesine göre devlet memurlarının herhangi bir ikramiye hakkı bulunmamaktadır.

Editör: Birkan Erel