Bakan Tekin ilk günü bugün gerçekleştirilen Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim Sempozyumu’na katıldı. Eğitimcilerin gözüyle Cumhuriyet’in dünü bugünü ve yarınının ele alındığı sempozyuma katılan Tekin bir de konuşma yaptı.

Bin 336 öğretmenin bildiri yayınlamak üzere başvurduğu sempozyumda bildiri yayınlama hakkı kazanan öğretmenleri de dinleyen Tekin sempozyum ile ilgili sosyal medya hesabından da bir mesaj yayınladı.

Bakan Yusuf Tekin’in mesajı:

Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim Sempozyumuna katıldık.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, ülkemizin yeniden medeniyet köklerine döndüğü, öze dönüş yolculuğuna emin adımlarla ilerlediği şu dönemde meslektaşlarıma her zamankinden daha ağır sorumluluklar düştüğünün farkındayız.

“Öğretmenler Odası Buluşmaları” ile öğretmenlerimizi dinliyor; görüş, öneri, talep ve beklentilerini not ediyor, politikalarımızda referans kabul ediyoruz. Öğretmenlerimizle büyüyen ve gelişen bir maarif anlayışını benimsiyoruz.

Bu sempozyumun da öğretmenlerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerine; bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasından zengin bir müktesebat üretimine kadar birçok imkân sunacağı kanaatindeyiz.

Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve değerli katılımcılara teşekkür ediyorum.

Editör: Deniz Beyatlı