Yılbaşı tatili bitiminin ardından özellikle öğrenciler sıradaki tatilleri aramaya başladı. Sömestr tatili ile ilgili detayları arayan öğrenciler ve öğretmenler sömestr tatilinin bir hayli uzayacağını gördü. 22 Ocak Cuma günü okulların ilk dönemi kapanacak ve sömestr resmen başlamış olacak. 5 Şubat’ta ise sömestr tatili son bulacak. Ancak meteroloji uzmanlarından gelen bilgilere göre 2 Şubat’ta okulların açılması mümkün olmayacak. Bunun nedeni de 2 Şubat’ta ülkemize etkili bir soğuk hava dalgasının giriş yapacağı olması.

Okullar 1 Ay Tatil Olabilir!

Milyonlarca öğretmen öğrenci ve veli sömestr tatilinin tarihlerini ararken sömestrın 1 ay çıkma ihtimalini öğreniyor. Herhangi bir aksilik olmaması durumunda meteoroloji uzmanlarının açıklamalarına göre Türkiye geneli soğuk hava dalgasına ve kara teslim olacak ve okullar 1 ay kapalı kalacak.

2023/2024 Yarıyıl Tatili Ne Zaman?

Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma sona erecek. Bu tarihler normal şartlarda böyle ancak açıklamalara bakacak olursak yarıyıl tatili uzayabilir.

Meteoroloji Uzmanları 1 Ay Tatile Net Gözüyle Bakıyor

Meteoroloji uzmanlarının tahminlerine göre, 2 Şubat tarihinde ülkede etkili olması beklenen şiddetli soğuk hava dalgası sömestr tatilini 1 aya kadar uzatabilir. Ayrıca, 11 Şubat tarihinde Türkiye'yi etkisi altına alması beklenen ikinci bir kar dalgası nedeniyle, ulaşım engeli büyük şehirlerde tatilin 2 hafta daha uzamasına neden olabilir.