Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulu, dün MEB bütçe görüşmelerine ev sahipliği yaptı. Hararetli geçen görüşmelerde konu Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in kariyerine de geldi. İyi Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Tekin’in kişiye özel kanunla rektör olduğunu iddia ederken, Tekin iddialara yanıt verdi.

İyi Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun açıklaması:

Kişiye özel kanunlarla rektör olmuş bir bakan olarak sizin bunlara verecek ne gibi cevabınız olur doğrusu merak ediyorum. Hatırlarsınız Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne rektörlüğüne atanma süreciniz de çok tartışmalara neden olmuştu. Yüzlerce hak sahibi, yıllardır profesör sıra bekliyor ancak sayın bakanın müsteşarlığı bitiyor ve rektör yapılması lazım bittikten 1 ay sonra profesör yapılıyor. Sayın bakana mahsus kararname ile kanun değişiyor. 3 yıllık profesörlük şartı kaldırılıyor. Bir aylık profesörümüz rektör oluyor. İşte böyle bir zihniyetin böyle atamalar yapması son derece normal.

Bakan Tekin’in cevabı:

Benim kişisel kariyerimle ilgili eleştiriler dile getirildi. Ben bir milletvekilinin bunu söylerken hatasını görüp düzeltebileceğini varsayıyordum. Ama bir defaya mahsus bu soruya cevap vermek istiyorum. Yasa, kararname benim için falan değiştirilmedi. Ben değiştirilen kararnameden sonra rektör olarak atandım. Bunu bir kereye mahsus olarak söylüyorum. Lütfen TBMM saygınlığı açısından ben bu konuyu sizinle paylaşmak istedi.

Editör: Deniz Beyatlı