MEB tarafından düzenlenen 24 Kasım öğretmenler günü harcamaları eleştirildi. Öğretmenler günü harcamaları ne kadar tuttu? Cevaplar haberimizde…

14 Milyon TL’yi Geçen Harcamalar Rahatsız Etti!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 24 Kasım öğretmenler günü programları kapsamında harcamaların 14 milyonu aştığı öne sürüldü. İddialara göre MEB’in harcamalarının sadece öğretmenler günü için olan miktarı 14 milyon ve daha fazlası olarak öngörülüyor. Miktar bu kadar büyük olunca MEB yine eleştiri altında kaldı. Ankara ve İstanbul’da düzenlenen 81 ilden öğretmenler katıldı. Düzenlenen etkinlikler için harcanan tutar da ortaya çıktı. Belirttiğimiz tutar net olarak 14 milyonu aştı. Bu da eğitim camiasında geniş yankı uyandırdı.

14 Milyon Çıkan Hesap, İhale İle 12 Milyona İndi!

Milli Eğitim Bakanlığı 14 milyon 986 bin TL maliyet hesabı çıkardığı ancak çıkardığı ihale ile 12 milyona düşürdüğü ihale yine tepki aldı. Biblo turizm ile yapılan anlaşma 21 Kasım’da gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 24 Kasım öğretmenler günü için düzenlediği programı Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirdi. 81 İlden öğretmenlerin katılımı ile gerçekleştirilen program, Ankara’da tarihi yerleri ve müzeleri gezen öğretmenler, Saray’da yer alan Millet Kütüphanesi ile Beştepe Millet Camii’ni de ziyaret ile yapıldı. Bunların ardından Ankara'da, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile akşam yemeği yiyen öğretmenler 24 ve 25 Kasım tarihlerinde ise İstanbul’da misafir edildiler.

Editör: Birkan Erel