MEB tarafından ortaya konulan tiyatro oyunu ses getirdi. İşte tiyatro oyunun konusu ve ayrıntıları haberimizde…

Cumhuriyet’in Kuruluşuna Giden Süreç İşlendi

Uzun soluklu bir emeğin sonucu olan “Cumhuriyet’e Doğru” adlı tiyatro oyunu seyirci ile buluştu. İstanbul’da sergilenen oyun büyük bir ilgiyle karşılandı ve olumlu tepkiler aldı. Öğretmeni, 10 yaşında ki öğrencisi Ali’ye, Cumhuriyet’in kuruluşuna giden süreci anlattı. Hatta oyunun bir bölümünde Gazzeli çocukların yaşadığı trajedi de unutulmadı. Tiyatro oyunun kısa bir bölümünde Gazzeli çocukların yaşadığı trajediye de değinen oyun oldukça etkiliydi.

Oyun sonrası Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Yusuf Tekin yoğun övgülerle karşılaştı. Bizde öğretmenhaber.org ailesi olarak emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Yusuf Tekin Tiyatro Oyunu İle İlgili Açıklama Yaptı

X platformundan açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'de emeği geçen herkese teşekkür etti. İşte o açıklama;

Bağımsızlığımızın, egemenliğimizin ve vatan toprağının tehlikede olduğu o zor günlerde, aziz milletimizin canı pahasına sürdürdüğü Millî Mücadele yıllarını ve Cumhuriyete giden süreci sanatın diliyle anlatan “Cumhuriyete Doğru” tiyatro oyununu İstanbullu sanatseverlerle birlikte yeniden izledik.   Birçok sanatçımızın yer aldığı; Ankara, Samsun, Ordu, Trabzon, Erzurum, Sivas, Tokat, İzmir ve nihayetinde bugün İstanbul’da perde açan bu güzel oyunu, vatandaşlarımızla buluşturmaktan eğitim ailesi olarak mutluluk duymaktayız.   Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında sahne alan “Cumhuriyete Doğru” tiyatro oyununun kaleme alınmasından sahnelenmesine dek emeği geçen bütün sanatçılarımıza, teknik ekibe ve izleyenlere canıgönülden teşekkür ediyorum.

Editör: Birkan Erel