Milli Eğitim Bakanlığı 2024-2028 stratejik planını dün yayımladı. Stratejik planda Türkiye’de eğitimin artıları, eksikleri, fırsatlar ve tehditler detaylıca değerlendirildi. Stratejik planda bazı branşlara özel olarak değinilmesi dikkat çekti.

Dil derslerinde paradigma değişimi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Türkçe dersine verdiği önem herkesin malumu. İçinde bulunduğumuz eğitim öğretim dönemiyle birlikte dil dersleri 4 temel beceri üzerinden işenmeye başlamıştı. Türkçe öğretmenlerinin ders yükünü de arttıran uygulama önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Türkçe dersi ve yabancı dil derslerinin 4 temel beceri üzerinden işeneceği stratejik planlamada yer aldı.

Bilişim tekonolojileri ve kodlama dersi yaygınlaştırılacak

Günlük hayatımıza bilişim teknolojilerinin her geçen gün daha fazla dahil olması, eğitim programlarını da buna göre düzenlemeyi mecbur kılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı da konuyu ele alarak 2028 yılına kadar, kodlama ve bilişim teknolojileri dersinin yaygınlaştırılması konusunda karar almış durumda. Bu durumun atamalarda bilişim teknolojileri öğretmenlerine bir avantaj sağlaması da bekleniyor.

Editör: Deniz Beyatlı